Kika Sprangers | ADAM Kwartet

Oog in oog

Muziek | Jazz / Klassiek
€ 25 / € 10

|

zo 15 aug

|

14:30

uur

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. in Oog in oog gaan Sprangers op sax en het ADAM Quartet op muzikaal avontuur. Het repertoire voor strijkkwartet, experimenten met het geluid van de saxofoon in combinatie met dat van vier strijkers, eigen werk en arrangementen van bekend werk door Kika Sprangers vormen hierbij de uitgangspunten. Het is een lang gekoesterde wens van Sprangers om samen met een strijkkwartet de grenzen te verkennen tussen klassiek en jazz, tussen verschillen in klank en de muzikale mogelijkheden die dat geeft.

“Kika vertelt een verhaal zoals alleen de allergrootste jazzbeloftes dat kunnen.” (Volkskrant, ****)

‘Ik wil heel graag werken met en schrijven voor strijkers. Zij kunnen zo ongelofelijk zacht spelen, terwijl het toch gecontroleerd en ritmisch blijft, dat vind ik echt geweldig. Als blazer is je dynamische bereik een stuk beperkter. Ik wil daar graag mee experimenteren!’

Primeur

Het is niet de eerste keer dat Kika Sprangers met strijkers werkt. Ze trad eerder al op met onder andere Pynarello, een strijkorkest dat bekend staat om zijn vrije spel. De samenwerking met alléén strijkers en een strijkkwartet is wél een primeur. Common Ground is mede mogelijk dankzij de BNG Bank Muziekprijs die Kika Sprangers in het najaar van 2019 ontving van het BNG Cultuurfonds en dankzij het OpenUp Muziek Fonds (via het Prins Bernhard Cultuurfonds).

 

 

Zaal open: 14:00
Aanvang: 14:30