Het Nije Kwartet

Oliebollenconcert

Muziek | Klassiek concert
Geannuleerd
€ 25,00

|

vr 21 mei

|

19:00

uur

Geannuleerd
  • Let op: de ticketing voor dit concert verloopt anders dan normaal. Gebruik de ticketlink op deze pagina.
  • Toegangsprijzen: € 25,00 | 12 -18 jaar + studenten € 12,50 | tot 12 jaar gratis.
  • Bij voldoende inschrijving is er een tweede concert om 16.00 uur.

 

Na de succesvolle serie Picknick Tuinconcerten van afgelopen zomer organiseert het Nije Kwartet opnieuw een serie bijzondere concerten. Met deze Oliebollenconcerten wil het ensemble – een beetje later dan gebruikelijk – het nieuwe jaar hoopvol inluiden. In de serie Oliebollenconcerten wordt daarom een feestelijk muzikaal programma gebracht rond het thema Hoop & Verwachting, met muziek van Mozart, Mahler, Richard én Johann Strauss. Geniet van een uniek live concert in Gasthuiskerk Doesburg en help het Nije Kwartet de winter door!

Zo werkt het

De concerten van deze serie worden volledig coronaproof georganiseerd, op voorinschrijving en met 1,5 meter afstand. De concerten duren iets minder dan een uur en gaan alleen door bij minimaal 30 verkochte kaarten. Bij meer inschrijvingen wordt een tweede concert op dezelfde dag ingepland. Vermeld bij inschrijving daarom ook de voorkeurstijdstip voor die dag! Hoogstwaarschijnlijk is er helaas nog geen horeca of catering mogelijk: vul dus je thermosfles met warme choco of glühwein en ga van tevoren lekker wandelen in de prachtige omgeving van Doesburg of door historische binnenstad. Na afloop van het concert krijgt iedereen een verrassing mee voor de terugweg.

De Oliebollenconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de gastvrijheid van de verschillende concertlocaties.

Ticketlink

Tickets zijn alleen beschikbaar op voorinschrijving, Stuur daarom een emailbericht naar nijekwartet@gmail.com en geef duidelijk de gewenste voorkeurstijd aan. Ook willen we graag weten of u een gezamenlijk huishouden voert. Bij voldoende aanmeldingen volgt een bevestigingsmail met betaalverzoek. Bij annulering door ziekte of een verder aangescherpt coronabeleid wordt het concert verplaatst of krijg je je geld terug
(minus € 0,50 servicekosten per kaartje). Blijf bij corona-gerelateerde klachten thuis. Er is een contactloze temperatuurcheck bij de kaartcontrole en een vaste placering met inachtneming van 1,5 meter afstand.

Rijk kleurenpalet

Het Nije Kwartet is een ensemble met een bezetting die uniek is voor de kamermuziek: sopraan, klarinet, contrabas en piano. Speciaal voor deze combinatie arrangeert pianist Vaughan Schlepp zowel bekend als onbekend repertoire, wat een onverwacht rijk kleurenpalet oplevert. De gevarieerde programma’s van het kwartet bevatten altijd een knipoog naar de succesvolle opera’s van hun voorland Opera Nijetrijne: een paar aria’s of liederen voorzien van spitsvondige Nederlandse teksten, vaak inhakend op de actualiteit. Zo creëert het Nije Kwartet een ontspannen sfeer waarin de musici hun liefde voor muziek en gezelligheid met het publiek delen.

Het Nije Kwartet bestaat uit:

Mijke Sekhuis – sopraan
Hanka Clout – klarinet
Huub vd Velde – contrabas
Vaughan Schlepp – piano

Zaal open: 18:30
Aanvang: 19:00